bron: In De Wandelgangen

Daar waar het zaterdagavond nog flink regende op Sportpark Terworm, was het zondagmiddag genieten op Sportpark Meezenbroek. Het het programma stond het bekertreffen tussen KCC’13 en Sylvia. Voor KCC’13 de eerste officiële wedstrijd als nieuwe club in het seizoen ’14/’15. Het duel eindigde na genoeg sensatie in een puntendeling.

KCC13 als nieuwkomer in de 6e klasse onder leiding van trainer Andre Hall en Sylvia/Heusschen Schrouff 5e klasse onder leiding van trainer Roger Peeters. Beide ploegen begonnen zeer aftastend, met soms een partijtje zitvoetbal. Dit overigens tot vermaak van de toeschouwers die in grote getale aanwezig waren. Tot de 30e minuut hadden de beide doelmannen niets te doen, de eerste echte kans was voor Sylvia via een mooie kopbal die rakelings naast ging. In de 37e minuut werd het spel door scheidsrechter Daems stil gelegd. Twee spelers van WV KCC`13 waren in een duel met de hoofden tegen elkaar gelopen. Resultaat; Wesley Puts hield hieraan een gapende hoofdwond over en Mike van Kerkhoff een fikse bult en een hersenschudding. Er moest gewisseld worden want beide spelers moesten naar het ziekenhuis. Waar iedereen dacht we gaan de rust in met een ruststand van 0 – 0 dacht Fabrice Monga hier anders over en met een perfecte actie scoorde hij 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust zag men een heel ander Sylvia. Lekker fel, direct storend en druk zetten. Dit had in de 53e minuut resultaat. Door overtreding van Sandy Janssen binnen het 16 meter kregen de gasten een penalty. Deze werd vlekkeloos ingeschoten door Jorik Cremers 1 – 1. KCC`13 was duidelijk de kluts kwijt en na een mooi opgezette aanval scoorde Rico Doek dan ook de verdiende 1 – 2. KCC`13 was wakker geschud en met mooi combinatie voetbal werd de jacht geopend naar de gelijkmaker. In de 75e minuut kreeg KCC`13 een vrije trap die genomen werd door Achmed Elmoudden en tot verbazing van iedereen liet de keeper van Sylvia de bal door zijn handen glippen; 2 – 2.

Hierna hadden beide teams nog enkele mogelijkheden maar het was en bleef 2 – 2 een uitslag waar iedereen vrede kon hebben. KCC’13 kon terugkijken op een prima start van haar eerste seizoen in het amateurvoetbal. Voor Sylvia is het zaak om de lijn in de tweede helft door te zetten.

css.php