bron: In De Wandelgangen

Enkele weken in het nieuwe jaar 2015 kreeg het bestuur van de Heerlense vereniging KCC`13 uit Heerlen de verlossende brief van de gemeente Heerlen, zij hadden aan de voorwaarden voldaan en mogen nu voor onbepaalde tijd gebruik blijven maken van sportpark Meezenbroek. Een mooiere beloning is voor de initiatiefnemers niet mogelijk. Wij kijken terug met bestuurders van het eerste uur John en Jolanda Scheilen en de trainer Andre Hall.

Bijna een jaar geleden zijn jullie de uitdaging aan gegaan om ervoor te zorgen dat de wijken weer een vereniging op complex Meezenbroek kreeg.
Wij waren al langer bezig om deze uitdaging te realiseren. Maar we kregen groen licht van de gemeente Heerlen en de KNVB dat wij het seizoen 2014 – 2015 actief mochten deelnemen aan de competitie. Wellicht voor een jaar en voldeden wij aan de voorwaarden die gesteld waren dan zou door de gemeente Heerlen bekeken worden of dit omgezet kon worden in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. En schijnbaar hebben wij afgelopen periode laten zien dat wie hieraan hadden voldaan.

Opluchting?
Natuurlijk, je moet er niet aan denken dat het niet doorgegaan zou zijn. Dat zou meer zijn als een enorme teleurstelling. Al het werk van de vrijwilligers, bestuursleden, trainers en initiatieven van onze leden zou dan voor niets zijn geweest. De spelers zouden dan weer moeten zoeken naar andere vereniging. Ja, er heerst binnen ons clupje wel een juichstemming, en terecht want aan dit succes heeft iedereen meegewerkt.

Nu dat dit positieve bericht bekend is geworden, zijn er al reactie`s?
Uiteraard, er waren vele mensen die aangaven het eerste jaar de kat uit de boom te willen kijken. En of wij al onze ideeen en plannen ook in de praktijk zouden kunnen brengen. En nu dit gelukt is en wij verder kunnen werken aan het uitbouwen van onze plannen zijn er al vele aanmeldingen bij ons gekomen van mensen die bij onze vereniging actief willen worden, o.a. voetballen. Ook reactie`s vanuit de jeugd, die willen komen, stemmen ons gematigd optimistisch.

Hoe heeft men vanuit de wijk MSP gereageerd?
We hebben al een heel goed contact met de overige verenigingen uit de de wijk en willen dit verder uitbreiden. De aanmeldingen van de jeugd komen ook via de scholen, mond op mond reclame voor KCC`13. Wij werken aan een nog breder pakket van activiteiten binnen de wijk, samen met de andere verenigingen en bewoners.

Bij de start hadden jullie een kleine zestig leden. Hoe is dat nu?
Buiten de mensen die zich recent hebben aangemeld en dit nog zullen doen, heeft ons ledental zich meer als verdubbeld. Maar we zijn er nog niet. Er is nog veel werk te verrichten, maar dat wisten we toen we de uitdaging aannamen. Het aanmelden van de eerder genoemde vrijwilligers, bestuursleden is voor ons een enorme steun.

Jullie hadden geen enkele ervaring in het besturen van een voetbalvereniging?
Dat klopt, maar daarvoor hoef je geen uitdaging uit de weg te gaan, en we wisten dat het veel werk zou zijn, maar dat hadden wij ervoor over. En van begin af aan hebben wij veel steun gehad, namen noemen doen we niet want stel je voor je vergeet er en dat willen we voorkomen. Men weet wel wie we bedoelen. En ook van buiten onze vereniging hebben wij adviezen gehad en krijgen nog steeds. Gekoppeld aan een prettig contact met de gemeente Heerlen en de KNVB, die ons volop steunen zijn alle inspanningen dus niet voor niets geweest. Op dit moment zijn er twee andere partijen actief binnen onze vereniging, een dartvereniging en de oudere inwoners hebben de weg naar onze kantine gevonden om regelmatig een kaartje te leggen.

En wat te denken van onze bambino`s. Een genot om te zien hoe deze kleintjes en hun ouders actief zijn op de velden. Verder worden er activiteiten georganiseerd waarbij we ook de wijk betrekken, het activiteiten commitee verricht prachtig werk. Maar nogmaals het is niet allemaal halleluja, er zijn zeker zaken voor verbetering vatbaar. Maar dat gaan we met z`n allen ook doen.

Hoe is het met voetbaltechnisch gedeelte?
De voetbaltechnisch verantwoordelijke man zit nu ook bij ons aan tafel, Andre Hall, hoofdtrainer en vanaf eerste moment betrokken bij de vereniging. Wij zijn samen overeengekomen om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan dit met volledige instemming van alles wat KCC`13 is.

Dan naar de trainer. Hoe heb jij de afgelopen tijd bij KCC`13 ervaren?
Ruim voordat de trainingen zouden beginnen was ik al betrokken bij de opstart van deze vereniging. Ik was wel kritisch positief en kon Jolanda en John Scheilen ook niet. Maar gaande weg raakte ik er steeds meer van overtuigd dat dit project wel degelijk een kans van slagen had en werd steeds enthousiaster . Ik was natuurlijk afhankelijk wie en wat er als actief speler naar de vereniging zou komen. En met de kennis van nu moet ik zeggen dat het zeker niet is tegen gevallen. In het begin kreeg je te maken met kinderziekte`s, iedereen moest iedereen leren kennen, gelukkig kwamen diverse vrienden van elkaar naar KCC`13, en in het vervolg daarvan konden wij het eerste en tweede team inschrijven voor de competitie.

Hoeveel teams zijn er momenteel actief?
Wij hebben 2 senioren teams – 1 damesteam – 1 veteranenteam – Bambino`s en 1 zaalvoetbalteam. Zoals het er momenteel uitziet kan het ons lukken om volgend seizoen meerdere teams in te schrijven. Zonder dat wij spelers benaderen, ten slotte spelen we nog in de 6e klas, volgend seizoen in de 5e, krijgen wij momenteel veel aanmeldingen zowel senioren alsook jeugd. En in de begeleiding is het ons gelukt, na wat aanloop probleemtjes, om alle teams goed gezet te hebben.

Je wist niet wie bestuur was van KCC`13 hoe kom je dan in contact met hen?
Via een goede kennis van me, die ook adviezen gaf aan John en Jolanda Scheilen. Hij was op de hoogte van de initiatieven en doelstellingen van KCC`13 . Hij heeft mij benaderd en na een middagje brainstormen, was ik om en heb ik kennis gemaakt met bestuur en met hen werk ik tot voller tevredenheid van beide partijen samen en dus ook volgend seizoen.

Jolanda Scheilen; onze trainer is meer als trainer alleen. Hij is een duizendpoot waar hij kan helpt hij ons en is volop betrokken bij de gehele voetbalafdeling.Van het 1e -2e – dames enz. Hij is voor ons een onmisbare schakel geworden.

Slotvraag. Hoe zien jullie de toekomst?
We gaan vol enthousiasme verder, stapje voor stapje. Volgend seizoen in de 5e klas zal weer een leermoment voor ons worden. We verheugen ons reeds op het nieuwe seizoen. En gaan op dezelfde voet verder, chineesje voor chineesje want als je ze voorzichtig op elkaar stapelt kom je ook naar de maan, volgens onze adviseur.
Nee als de leden plezier hebben, hebben wij dat ook. Dat is ons uitgangspunt.

css.php