bron: VoetbalRegionaal

Wie is Andre Hall?
Mijn leeftijd is 57 jaar en ik ben gehuwd met Michelle.
Werkzaam bij de NATO.
Woonachtig in Kerkrade en trotse opa van een kleinkind.

Voetbalcarrière.
Begonnen bij SV Coriovallum daarna twee seizoenen bij Fortuna. Wegens rugoperatie periode niet kunnen voetballen. De draad weer opgepakt Bij EHC vandaaruit naar KEV, nog een seizoen RKHBS en uiteindelijk weer terug bij mijn oude liefde SV Coriovallum.

Trainersloopbaan.
1994 – 2003 assistent trainer bij SV Coriovallum van hoofdtrainers: Rob Ramaekers, Loek van Wijk, Theo Caenen, Marcel Humblet en Leo Beerendonk. In deze periode met het 2e team van de 4e reserve klasse naar de 1e reserve klasse gepromoveerd.
2001 – 2008 Hoofdtrainer bij VV Haanrade, in 2006 gepromoveerd naar de 5e klasse.

Vanwege drukke werkzaamheden gestopt, maar als vervanger het 2e van Haanrade en het damesteam van Haanrade onder mijn hoede gehad.
Sportief gezien was het bij de dames misschien allemaal wat minder maar qua enthousiasme, beleving en leergierigheid doen ze menig mannen team wat voor!!

Kun je wat vertellen over je karakter?
Ik ben heel positief ingesteld, heb respect en normaal gedrag hoog in het vaandel staan. Sta het liefst midden in de groep, maar ga mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg.
Ook zal ik altijd proberen, om het gemeenschappelijk belang in oog te houden. Ik ben best flexibel, maar heb een hekel aan vrijblijvendheid.

Dan 2014 het KCC verhaal.
Ik wilde eigenlijk een jaartje geen voetbal, maar kon moreel eigenlijk geen nee zeggen tegen KCC. Ik wilde op deze manier ook iets terug doen voor de wijk – ik ben hier groot geworden en heb mijn jeugd bij Coriovallum doorgebracht, alsook een groot deel als senior bij Coriovallum en bij KEV gespeeld. Vervolgens mijn periode als assistent-trainer bij SV Coriovallum, ruim 10 seizoenen.
Als ik hier op terug kijk, dan doe ik dit altijd met heel veel plezier en krijg hier een heel warm gevoel bij.
Wanneer mensen als John en Jolanda Scheilen met nog een tal van oude bekenden je dan benaderen, met een goed verhaal komen, dan weet je het wel en de rest is historie.
De ambitie en doelstelling van KCC is eigenlijk heel erg eenvoudig en simpel:
Hier in de wijken MSP weer een voetbalvereniging neer zetten – met een stevig fundament zodat hier over een aantal jaren een bloeiende vereniging staat met een florerende jeugd en senioren afdeling, gekoppeld aan brede maatschappelijke activiteiten.

Lijkt me mooie uitdaging, maar je zult er veel tijd en energie in moeten steken.
Ja, maar dat weet je als je zo`n uitdaging aanneemt.
Het thuisfront is voor mij heel belangrijk: heerlijk om na al de drukte weer thuis te komen en rust te vinden. Ik heb niet veel nodig, want naast mijn drukke baan heb ik het voetbal, familie en een kleinkind, en dat loopt allemaal op rolletjes, dus ben ik `senang `

Toch nog even terug kijken.
Ach een paar kleine ervaringen zijn mij bijgebleven.
Als jeugdspeler vond ik de buitenlandse toernooien altijd prachtig – met Coriovallum ben ik jarenlang naar Düsseldorf kunnen gaan – dit heeft een onuitwisbare herinnering bij mij achtergelaten.
En met Fortuna naar Frankrijk – prachtig!

En als trainer?
De promotie met Haanrade naar de 5e klasse. Vooral de manier waarop wij dit in de uitwedstrijd bij Schinnen hebben gedaan.
Ook het laatste kampioenschap van het 2e elftal van SV Coriovallum, met een elftal waar de gemiddelde leeftijd 35 jaar was geloof ik, waar wij met zo ongeveer elke voetbal wet hebben gespot, maar op instelling , karakter en klasse toch hebben gefikst. En toen een week lang feest – geweldig.

Je levensmotto?
– Als je geen 100 mensen kunt helpen, help er dan eentje!
– The good you do today will be forgotten tomorrow- do good anyway! (zuster Theresa)
– Winnaars hebben een plan – verliezers een excuus! (Marc Lammers)
– Wat je ook doet, doe het met beleving en enthousiasme!

Bewondering voor?
– zuster Theresa
– Nelson Mandela
– Toon Hermans
– Johan Cruijff, Epke Zonderland, Usain Bolt, Muhammad Ali en Sven Kramer.

Mensen die zichzelf wegcijferen om anderen – vooral kansarmen – te helpen.
Toon Hermans – bracht liefde en vrolijkheid op een eenvoudige manier en liet mensen schaterlachen
Grootse sportmensen met een uitzonderlijk talent.

Beschuitje eten met?
Maxima

Dagje ruilen met?
Messi of Mick Jagger.

Bier of wijn?
Geen van beide, geef mij maar Baco.

We nemen afscheid van een bescheiden persoon, die naast het feit dat hij trainer, ook betrokken is bij alles wat men benodigd voor een startende vereniging!

css.php