Afscheid WV KCC ‘13

 

Nadat de toenmalige voetbalvereniging MSP ’03 niet meer bestond, is ruim 7 jaar geleden het plan ontstaan om een nieuwe vereniging op te richten. Dit was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Behalve het aanvragen van de vele vergunningen volgden heel veel gesprekken met de wethouder en moest er een ondernemersplan geschreven worden. Dit laatste moest tot slot gepresenteerd worden bij de KNVB in Nieuwstadt. Na veel vijven en zessen kregen we uiteindelijk groen licht en kon het geheel worden vastgelegd bij de notaris. Dit heugelijke feit vond plaats op 22 mei 2013 en WV KCC ’13 was geboren.

Ieder toenmalig (bestuurs)lid nam zijn/haar verantwoording en ging aan de slag met het werven van spelers, trainers, de aanschaf van spelersmateriaal, kleding, inrichten van de kantine en de bar. Tot op heden blijft het een bizar verhaal, maar mede dankzij de saamhorigheid was het gelukt om met nagenoeg nul ervaring en geld deel te nemen aan de voetbalcompetitie in het seizoen 2014/2015 in de toenmalige zesde klasse.

De jaren die volgden groeiden het aantal leden, teams, vrijwilligers en sponsoren. Veel wijkbewoners wisten weer de weg te vinden naar het sportcomplex en konden genieten van een leuk potje voetbal van de senioren, de dames en natuurlijk de jeugd. Daarbij ontbraken zeker niet de vele gezellige momenten in de kantine. Behalve de sportieve hoogtepunten werden er ook veel activiteiten voor leden, maar ook voor niet leden georganiseerd en kwam het verenigingsleven in de wijk volledig tot zijn recht.

Maar het was natuurlijk niet alleen maar hosanna en kregen we, zoals veel verenigingen, ook wij te maken met tegenslagen en met soms onvoorziene omstandigheden. Mede dankzij de enorme inzet van het bestuur, technische staf, sponsoren en de nodige vrijwilligers kwamen we altijd wel weer het lek te boven.

Sportief gezien hebben we weliswaar mooie hoogtepunten meegemaakt, waaronder het kampioenschap van ons 2e elftal en natuurlijk het spelen van de nacompetitie van ons 1e elftal, maar zagen we, met name het laatste jaar, toch dat we in een negatieve spiraal zaten. Dit was voor ons als bestuur natuurlijk het signaal om stappen te ondernemen. Een van de stappen was een mogelijke samenwerking/fusie maar helaas zonder resultaat. Een andere stap was om in overleg met de gemeente te zoeken naar andere participanten, maar ook helaas zonder resultaat. Mede gezien de huidige coronaperikelen kunnen we geen inkomsten meer genereren en de spelersmutaties toenemen, is voortbestaan derhalve dan ook niet meer haalbaar.

Dit alles heeft ertoe geleid dat we als bestuur niet meer de continuïteit kunnen waarborgen en we met heel veel pijn in ons hart genoodzaakt zijn de vereniging per 1 juli 2020 op te heffen.

Namens het bestuur willen we op zijn minst alle spelers, trainers, leiders, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren enorm bedanken voor de steun de afgelopen jaren!

 

Namens het bestuur

John Scheilen

Voorzitter WV KCC ‘13

 

css.php